Plas skan dali në konvikte, një grup çunash kapen duke sha r vajzat: Ku*rva, dilni nga vrimat lepurushe


Prokurorët në Spanjë po hetojnë një grup studentësh meshkuj të një universiteti që janë filmuar duke of enduar dhe hedhur fjalë se ksiste ndaj vajzave në Madrid.

Videot janë bërë virale, ku djemtë kanë mbushur dritaret në godinën studentore Elías Ahuja.

“K*r va, dilni nga vr imat, lepurueshe, ju jeni k*r va nim fomane”, dëgjohet një nga studentët duke thënë.

Më pas studentët e tjerë në dritare, bashkarisht, nisën të bërt asin.

“Ne nuk mund t’i tolerojmë këto sjellje që gjenerojnë urr ejtje dhe sul mojnë gratë”, shkroi kryeministri Pedro Sánchez në Tëitter. “Është veçanërisht e dhi mbshme të shohësh se ata që janë përfshirë janë të rinj.”

Ai bëri thirrje për “një përgjigje të bashkuar, të gjerë dhe të përbashkët duke hedhur poshtë këto sjellje sek siste”.

Gjithashtu udhëheqësi i Partisë Popullore të opozitës konservatore, Alberto Núñez Feijóo, i bëri thirrje shoqërisë “t’i japë fund këtyre qëndrime të pato lerueshme sek siste”.

Prokurori publik i Madridit ka hapur një hetim për të zbuluar nëse incidenti përbën një kr im urr ejtjeje.

Elías Ahuja reagoi duke thënë se student që foli me gjuhë u rrejtje është përj ashtuar, ndërsa të tjerët që u përfshinë në këtë sk andal do futen në një ku rs për bar zinë gjinore.

Megjithatë disa nga studentet në Santa Monica, kanë mbroj tur djemtë e përfshirë duke thënë se: “Pavarësisht ser iozitetit të fjalëve të tyre, kjo është një praktikë që është një tra ditë midis rezide ncialeve universitare, e cila ka krijuar një përsh typje të urre jtjes dhe se ksizmit që nuk mund të ishte më larg nga realiteti”.

Nuk ishte e qartë se sa studente e mbështetën deklaratën, e cila u postua në rrjetet sociale.

Ángela Ruiz, një ish-banore e Santa Mónica, shkroi: “Unë isha një nga ato ‘kur vat e Monica’ dhe dëgjoja çdo ditë këto lloj br itmash për dy vitet që isha në rez idencë.”

Kjo çështje vjen pasi koalicioni i qeverisë spanjolle ka bërë përpjekje për të promovuar bara zinë gjinore dhe për të elim inuar dhu nën ndaj grave.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *