Largimi masiv i shqiptareve, Rama fton të moshuarit gjermanë: Ejani kaloni pleqërinë në Shqipëri


Ndërkohë që Shqipëria po ‘zbrazet’ nga largimi masiv i të rinjve, kryeministri shqiptar kërkon që ta mbushë me të moshuar.

Kështu deklaroi kreu i qeverisë, Edi Rama në një intervistë për median gjermane ‘Der Spiegel’. Ai ftoi pensionistët gjermanë që të vijnë në Shqipëri dhe të kalojnë pleqërinë buzë detit.

‘Dhe pensionistët gjermanë duhet të vijnë këtu për të kaluar pleqërinë e tyre buzë detit. Sipas një

thënieje të vjetër, “shtëpia e shqiptarit është e Zotit dhe e mikut”.- tha Rama në fund të intervistës.

Zyrtarisht sipas INSTAT, në janar të vitit 2022, popullsia banuese e Shqipërisë ishte rreth 2.8 milionë banorë,

nga 2.9 milionë banorë që ishte në vitin 2011 kur u bë dhe Censi i fundit i popullsisë. Shkak i uljes është dhe ritmi i lartë i emigracionit, i cili është rigjallëruar vitet e fundit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *