“Qëndroni në shtëpi, po vjen drejt Shqiperise”! Çfarë po ndodh ne Itali! Uji merr pa ra makinat dhe hyn në katet e para


Deri tani kanw hum bur jetwn 6 persona dhe tre tw tjerw janw të hu mbur janë regjistruar nga moti i keq që ka gjunj ëzuar Ankonën në Itali.

Mediat italiane raportojnë se katër hum bje jete janë raportuar në Ostra, një në Trecastelli dhe një në Barbara,

ndërkohë që 3 persona rezultojnë hum bur, mes tyre një nënë me foshnjën e saj.Bashkia e Cantiano, një qytet me pak më shumë se 2 mijë banorë në provincën e Pesaros dhe Urbinos, ishte vendi

që u pwrfshi mw shumë nga përmb ytjet, pasi shirat e dendur kthyen rrugët në përrenj të vërtetë, duke tërhequr makinat.Por moti i keq ka përfshirë edhe mjaft zona të tjera. Në disa zona uji ka mbu luar

katin e parë të ndërtesave. Disa lumenj vërshuan, duke përfshirë Buranon.Një tjetër emergjencë u raportua në Pergola,

gjithashtu në provincën e Pesaro Urbinos, ku një familje u strehua në katin e fundit të një shtëpie dhe kërkoi ndihmë.

Telefonat nuk funksionojnë dhe kryebashkiaku Alessandro Piccini i bëri thirrje qytetarëve të qëndrojnë në shtëpi pasditen e sotme.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *