Mot i cmendur në Itali! 11 të vd ekur, rrugët e Ankonës mbushen me ujë, ka edhe të zhd .kur


Moti i keq ka mbër thyer Italinë dhe si pasojë deri më tani janë shkaktuar 11 humbje jete. Më e prekur është zona e Ankonës.

Rrugët janë të mbushura me ujë dhe qindra makina janë kthyer përm bys. Ndërkohë banorët janë mbyllur në shtëpi dhe pothuajse është pezu lluar gjithçka.

Gjithashtu, deri më tani raportohen 50 të len duar. Mes personave të humbur ka edhe fëmijë.

“Ishte një ngjarje jashtëzakonisht intensive” – the kreu i emergjencave civile.

“Të gjitha forcat janë në terren dhe në punë. Ndoshta vapa e këtyre ditëve, përpl asja me një re ajri të ftohtë, ka shkaktuar fenomene të tilla të fri kshme”, – shtoi ai.

Alarmi i parë për situatën e krijuar erdhi nga kryebashkiaku, ditën e enjte.

Disa kanë vërshuar. Uji ka pushtuar rrugët qendrore të qytetit. Disa zona tashmë janë të zhytura në ujë. Rrjeti rrugor komunal është i ndërprerë, kështuqë bëni kujdes – shkruante kryebashkiaku.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *