Shpetoni! Ja sa kafe në ditë duhet të pini në menyrë që të mos dëmtoni as zemrën


Falë një studimi të kryer nga Universiteti i Australisë së Jugut, tani kemi një kufi maksimal, për të

përcaktuar se sa kafe duhet të konsumojmë për të mos u prekur nga sëmundjet kardiovaskulare.

Një antioksidant në kafe të quajtur ‘acid chlorogenic’ mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionit të enëve të gjakut dhe të pengojë zhvillimin e pllakëzimit që mund të bllokojë arteriet.

Por kafeina e tepërt jo vetëm që mund të rrisë shanset e presionit të lartë të gjakut, por gjithashtu mund të çojë në forcimin e arteries, dy faktorë që mund të rrisin shanset tuaja për sëmundje të zemrës.

Prandaj sipas këshillave të studiuesve, jini të kujdesshëm dhe mos i kaloni dy filxhanë kafeje në ditë!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *